.

.

Играй с Lucky Boy и Lucky Girl

Игрите с Lucky Boy и Lucky Girl винаги са били интересни. Впусни се в поредното приключение, играй неуморно и се забавлявай през цялото време.

Пиян морков
Трябват Ви най-малко трима участници и топка. На  „камък, ножица, хартия“ избирате кой ще е „пияният морков“. Ако сте повече участници, можете да имате и повече от един пиян морков. Морковът застава на едно място, а другите играчи застават на няколко метра около него и започват да си подават топката. Целта на „морковът“ е да хване топката – в такъв случай този, който я е хвърлил става  новият „пиян морков“, а старият отива при участниците, които си подават топката.

Целта Ви е „пияният морков“ да не успее да хване топката, когато я мятате и разбира се да се забавлявате истински.

Слепият стрелец

За тази игра са Ви необходими лист за рисуване, лист от тетрадка, химикалка и плътна превръзка за очите. Начертайте няколко кръга на листа за рисуване един в друг, като на мишена. Номерирайте всеки кръг с определено число – това всъщност са точките. Например: най-малкият, в центъра с 10, следващите с 9,8,7 и така до 1, където ще е най-външният кръг.

Закрепете някъде „мишената“ и на „Камък, ножица, хартия“ определете реда, в който ще играете. Всеки участник трябва да застане на разстояние около 6-7 крачки от мишената, да закрие учите си с превръзката, да протегне ръката си напред и ходейки към мишената да уцели с пръст кръг от мишената. В зависимост от това кой кръг е уцелил, толкова точки и печели. Редувайте се след опита на всеки участник, като всеки от вас има по 10 опита.  За да не забравяте резултатите след всеки опит на участниците на листа от тетрадката записвайте точките под имената им. Накрая печели участникът събрал най-много точки през всички опити.

Ловци и Дивеч
За тази игра ви трябват най-малко 7 деца, топка и сравнително голямо място, на което да играете. След като определите границите на полето, в което ще се играе, се разделяте на 2 отбора – „ловци“ и „дивеч“ и определяте един човек за „рефер“. Целта на „ловците“ е да уцелят с топката всички участници на „дивеча“ възможно за възможно най-кратко време – за тази цел е най-добре да се разпределят по краищата на полето (така ще могат да си подават топката). Когато участник на „дивеча“ е уцелен, той излиза от играта. Когато играта започне „реферът“ започва да засича време с хронометър, щом всички участници на „дивеча“ са уцелени, хронометъра се спира. След това отборите сменят ролите си – тези които са били „дивеч“ стават „ловци“, а „ловците – „дивеч“. „Реферът“ отново засича за колко време всички от новите „дивеч“ са уцелени.

Печели отборът, който по-бързо е елиминирал участниците на другия, докато е бил „ловци“.

Още забавни игри…

Виж още…

Рибари и рибки

Играта “Рибари и рибки” може да се играе от неограничен брой деца. Трябва да определите граници на полето, в което ще се играе. Двама играчи са в ролята на мрежата на рибарите. Те трябва да са хванати за ръце и целта им е да гонят останалите, които са рибките. Когато някоя “рибка” бъде хваната, и обгърната от „рибарите“ тя се присъединява към мрежата, като се хваща за „рибарите“. Играта продължава, докато остане само една рибка. „Рибката“, която е останала, печели играта.

Роби

Участниците се разделят по равно на два отбора един срещу друг, на разстояние около 80 м. На десетина метра, пред всеки отбор има черта, до която могат да се доближават гонещите от другия отбор.

Всеки от двата отбора си има цар, като царете излизат първи да бягат. Единият тича до чертата на противника и в момента на престъпването й другият се спуска да го хване. Гоненето продължава до чертата на бягащия, откъдето гонещият трябва да се върне обратно към своя отбор, преследван от втория участник на първия отбор.

Докоснатият при гоненето се смята за роб и излиза от играта. Победител е отборът, който за 10 мин. има най-малко роби или е успял да хване всички от противниковия отбор в робство.

 

Ритни кутийката

За играта са Ви необходими няколко участника, кофичка, кутийка и превръзка за очи. За да е интересна играта трябва да определите граници на района или помещенията, в които ще играете. Посочва се един участник, който ще е първият „търсещ“. Очите му се завързват и трябва да брои до сто. През това време останалите участници трябва да се скрият. 

Щом приключи с броенето, „търсещият“ тръгва да търси другите участници, а те вече нямат право да мърдат.

Когато „търсещият“ намери някого и познае името му,  двамата почват да тичат към кофичката („търсещият“ вече може да махне превръзката) и който я ритне пръв, има право да се крие, а другият е „търсещ“.

Гатанки

Стихотворения

Интересни факти